Туризъм по време на пандемия

Няколко добри идеи за разходка по време на пандемия

Както всички сме на ясно, по време на пандемията от Covid-19 , трябва да се пазим! Нека обаче не забравяме, че слънцето, свежия въздух, чистата вода и разходките на открито са най-доброто лекраство за тялото и духа!

Та днес решихме да Ви предложим няколко добри идеи за разходка до не чак толкова популярни, но същевременно красиви места.

1. Бонсови поляни

Бонсови поляни
Източник: ranica.bg

Ако живеете в София, Бонсови поляни е едно прекасно предложение за уединена разходка, съчетана с тонизираща разходка.Предимствата да отидетете до там е, че се намира 5-6 км от ценетъра на Горна Баня в полите на Люлин планина.Мястото е подходящо за разходка на малки деца, кучета, както и за всички ентусиасти. Мястото е отправна точка за преходи до Горнобански манастир, както и до най-високият връх на Люлин планина, а именно връх Дупевица. Зимата, когато има сняг, мястото е подходящо за пързаляне с шейни.

2. Околностите на Плана Планина

Плана Планина
Източник: peika.bg

Едно малко познато място, което е идеално за разходка  и отмора. До Село Плана от София се стига , като се премине през Симеоново, Бистрица , Железница, вендага на излизане от Железница се завива на ляво. Може лесно да се ориентирате, като в дясно от разклона има едно прекрасно заведение в битов стил на име „Брезите“! Тук може да видите разнообразие от забележителности. Тук се намира единстевената по-рода си сателитна станция в България, параклисът св. Киприян, будиска Ступа, както и конната база ПланаКон.

3. Язовир Въча

Язовир Въча
Източник: Почивка.бг

На около 50 километра от Пловдив се намира и един от най-красивите язовири в България и на  Балканите,а именно язовир Въча. Той е любимо място за отдих на туристи, както и на рибарите. А близостта му до главният път между Кричим и Девин го прави любимо и лесно достъпно място за отмора. Край и в язовирът има олични условия за туризъм, заради множеството хотели, плаващи къщи и заведения. Уникална гледка към цялата местност се разкрива от близкият врък Свети Илия.

4. Рудник „Цар Асен”

Рудник „Цар Асен”
Източник: Почивка.бг

В близост до град Пазарджик, непосредствено до село Левски се намира едно малко по-забравено и необичайно място за разходка – изоставения рудник „Цар Асен“ .В недалечното минало той е служил за добив на цветни метали, но днес той пълен с тюркоазено синя вода, с различни нюанси, което е в следсвие от химикалите разтворени в нея! Гледката от високо към рудника е впечетляваща, в близост има висок хълм, от където може да се насладите на панормата! Все по-голяма популярност добива местността през последните години, заслужава си да го посетите!

5. Остров Св. Анастасия

Остров Св. Анастасия
Източник: drumivdumi.com

Остров Св. Анастасия е най-големият остров в Българската акватория в Черно Море.Неговата площ е 9 декара. Той също е и единственият български черноморски остров, който е обитаем. Първите следи от човешка дейност са от 4 до 6 век. На острова може да посетите  манастир „Света Анастасия Фармаколитрия (Лечителка)“, за който се смята, че съществува от 15-ти век.

6. Плаж Аркутино

Плаж Аркутино
Източник: Facebook група: Красиви места от България!

Един от най уединените и романтични плажове в България, това е Аркутино! Разположен е между курортите Свети Тома и Приморско. Плажната ивица е една от малкото незастроени у нас. Това е причината  плажа да е любим на всички, любители на дивата , природа , чистия въздух и кристалната морска вода. В близост е разположено тракийското светилище Бегликташ, устието на река Ропотамо! До самият плаж е разположена и най-високата пясъчна дюна в Европа!

За още инересни статии от Преотркий.БГ натиснете тук.

За да разгледате милиони авторски снимки от България, присъединете се към фейсбук групата Красиви места от България!

Instagram: @preotkrii.bg

Сподели:

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Още статии